SELAMAT DATANG KE BLOG PERIBADI SAYA, SILA TINGGALKAN KOMEN DI CHAT ROOM SUPAYA BOLEH SAYA MENINJAU BLOG KALIAN, TERIMA KASIH. Jika ada bahan yang boleh dikongsi bersama sila emelkan kepada saya di monizam2006@yahoo.com. kerjasama tuan puan sangat-sangat dialu-alukan demi masa depan anak-anak kita

Marquee

Cuba dengarkan ayat suci Al Quran

Advertisment

Thursday, October 29, 2009

KURSUS PROFESIONALISME GURU SAINS NEGERI JOHOR

29/10/2009 - Satu kursus profesionalisme guru-guru sains negeri Johor telah selamat diadakan pada hari ini bertempat di Kolej Kemahiran Tinggi Mara Parit Raja. Sambutan sungguh menggalakkan kerana seramai 122 guru dari serata pelusuk daerah Batu Pahat telah berjaya untuk menghadirkan diri dan sama-sama menimba manfaat dari program yang dianjurkan oleh MGC Negeri Johor dengan kerjasama Jabatan Pelajaran Johor dan Pejabat Pelajaran Daerah Batu Pahat.

Seperti mana yang dijanjikan, guru-guru boleh memuat turun bahan yang dipersembahkan dengan hanya klik dibawah.


1. Teknik menjawab Bahagian B
2. Eclipses
3. Force push and pull
4. Friction
5. Interaction among living things
6. Living together
7. Food
8. Simple machines

Sila download .........


2 comments:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

Mohd Nizam said...

terima kasih atas komen anda.